Sunday, 15 February 2015

R.I.N.D.U

Assalamualaikum wbt. kaifa halukum. pada entri kali ini, kita akan membiicarakan tentang R.I.N.D.U, psst.. mode tgh sedih ni.. baru lepas deactive FB =(


Yeah, word "Rindu" is too general. Apa pula pandangan pembaca tentang rindu??


adakah perasaan rindu itu perlu diterjemahkan mcm dalam gambar di bawah ni =P ?? haha


rindu itu CURANG, kenapa pulak Curang ye?? sebab perasaan tu sentiasa bertambah dan kita tak tau macam mana nak mengurang kan nya.. pahe ke dok? he2.. fikir2 kan lah


Kakak, abang, kawan-kawan dan adik-adik sekalian,

Mari, pernah tak kita rindukan Rasulullah s.a.w, sebagaimana rindu kita pada orang yang kita sayang? Hadiahkanlah Surah Al-Fatihah buat baginda.

Apa kata kita dahulukan Al-Fatihah tersebut buat diri sendiri dahulu. Sedekahkan Al Fatihah buat diri yang suka lari dari mengingati Tuhan. Kekadang,perlu baca Surah Yasin jugak buat diri macam kita baca untuk orang dalam nazak. Sebab kita selalu tercungap-cungap dalam bab ibadah, tak cukup nafas selalu. Tapi kalau bab seronok duniawi, tabarakallah, tak cukup tanah jalan. [ouch! sentap -_-]

Aishhh, cheogmal?!

Dahulukan juga pahala tersebut buat kedua-dua ibu bapa kita. Jadilah kita aset pahala dan bukan aset dosa buat mereka. Ya, meski mereka ada di depan mata. Tak pernah terlambat untuk berbakti buat mereka.

Seterusnya, alirkan kerinduan itu juga buat ahli keluarga dan para sahabat yang sudah tiada.

Kemudian, buat semua sahabat kenalan kita dunia dan akhirat. (Yes, its you my lovelies!)

( maaf atas sahabat yg lain sbb xjumpa lgi gamba2 kita, ni je yg tggal =( )


Jangan dilupa, Al-Fatihah buat saudara seakidah kita di serata dunia. Moga mereka dalam lindungan Allah selalu, dan diberi kekuatan untuk pertahankan akidah mereka meski diseksa.

Jom, kita cuba jadi orang pemurah dalam memberi sedekah pahala. Kita niatkan pahala bacaan Al-Fatihah itu buat mereka. Moga lebih utuh kasih sayang sesama kita.

Bukankah doa sahabat yang mendoakan sahabatnya yang lain tanpa diketahui, itu antara doa yang paling mustajab? seriusly mode tengah rindu sangat2 shabat.. emo la pulak T_T,, Jadi, mari kita banyakkan berdoa sambil bersedekah.

Kadang, kita tiada harta untuk dihulur, tiada kudrat untuk membantu, terlalu jauh pula untuk menggapai tangan-tangan mereka yang kita sayangi, apatah lagi memandang tepat ke wajah mereka dengan penuh kasih. Cukuplah, mereka sentiasa hadir dalam lubuk ingatan kita yang terdalam sambil merindui mereka dalam diam.

p/s: kalau nak kata (Ana uhibbuki antum lillahi taalaI LOVE YOU FOR THE SAKE OF ALLAH lagi awesome!

AMARAN KERASS: I tak nak U cakap kat BF,GF or tunang atau mereka-mereka yang tak halal/sah lagi buat anda okeh, I suruh U cakap I LUV U kepada ahli keluarga dan sahabat sejantina sahaja. Jangan nak mengada-ngada, taw! Nanti dapat dosa free U. I dah bagi 
tahu…jgn lupa tuu ..

ehem, saje je post gamba ni skali, =P


~ teruslah menyebarkan wangian Islam di manapun kalian berada ~

#semoga Allah reda syg, 

No comments:

Post a Comment